Ležajevi i dijelovi

Proizvodnja ležajeva i dijelova ima dugogodišnju tradiciju razvijajući se prvobitno u jednom od društava koja su integrisana u UNIS 1968. godine. Od 1968. godine se organizira u preduzeću UTL Vogošća koje je osnovano zajedničkim ulaganjem UNIS-a i AB SKF iz Švedske. Do početka ratnih dejstava u BiH 1992. godine UNIS je bio najznačajniji proizvođač ležajeva u bivšoj Jugoslaviji, plasirajući značajan dio svoje proizvodnje i na strana tržišta.

Tokom ratnih dejstava u periodu 1992. do 1995. godine skoro sve naše tvornice u oblasti ležajeva i dijelova su devastirane, tako da smo ostali bez najznačajnijih kapaciteta. Tokom 2003. godine smo otpočeli sa revitalizacijom proizvodnje u pogonima u Vogošći. Projekat se odvija u fazama, tako da smo do 2006. uspjeli obnoviti proizvodnju valjčića za konusne i cilindrične ležajeve. U drugoj fazi projekta obnavljamo kapacitete za kovanje vanjskog i unutrašnjeg prstena za ležajeve; očekujemo da ćemo našim kupcima moći ponuditi i ove proizvode do polovine 2009. godine.

Proizvodni kapaciteti za proizvodnju kaveza za konusne i cilindrične ležajeve u Jablanici su u funkciji, tako da i ovaj dio ležaja možemo isporučivati u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.

Našim kupcima nudimo:

  • Ležajeve – valjkasti i kuglični ležajevi proizvedeni po visokim zahtjevima kvaliteta, povećane izdržljivosti i sa reduciranim nivoom vibracija. Po zahtjevima kupaca moguće su i druge modifikacije. U sadašnjim uslovima naša ponuda obuhvata ležajeve drugih renomiranih proizvođača iz svijeta.
  • Dijelove ležajeva – Naš proizvodni program obuhvata valjčiće i kaveze za konusne i druge valjkaste ležajeve, proizvedene po najvišim tehnološkim zahtjevima. U najskorije vrijeme našu ponudu ćemo dopuniti i prstenovima za buričaste, zglobne, konusne, cilindrične i kuglične ležajeve.

UNIS d.d. Sarajevo u ovom momentu osposobljen je da:

  • proizvede 32 mil. konusnih i cilindričnih valjaka od F 7mm do F 22mm po najsavremenijim metodama proizvodnje uz obezbijeđenje kvaliteta po najvišim standardima;
  • proizvede 7 mil. metalnih kaveza za konusne i cilindrične ležajeve od prečnika Fi 40mm do Fi 180mm;

Našim kupcima nudimo i kompletan savjetodavni servis i tehničku podršku kod izbora ležajeva u skladu sa njihovim potrebama i zahtjevima.

(Više na www.unisbearings.unis.ba )

 


Za dioničare

registracija

Zahtjev za registraciju

* *
*
       
*    
* *
       
*    
* *
       
* sva polja su obavezna
Novi katalog vrtnih garnitura za 2015