Nekretnine

Poslovni centar UNIS, izgrađen 1985. godine, postao je prepoznatljiv simbol urbanih vizura Sarajeva. Do 1992. godine ovaj centar je bio mjesto ključnih poslovnih aktivnosti UNIS-a, da bi u junu te godine bio skoro u cjelosti uništen granatama sa položaja vojske RS.

Aktivnosti na obnovi poslovnog centra su počele još u toku rata, ali je cjelovita obnova zahtijevala značajnija finansijska ulaganja. Nakon dužih razgovora, 1998. godine je potpisan Ugovor o zajedničkom ulaganju sa kompanijom Kuwait Investment & Consulting Co. (KCIC) kojim su obezbijeđena potrebna finansijska sredstva. Istovremeno je potpisan i Ugovor o osnivanju zajedničke kompanije UNITIC – Ujedinjena investiciona i trgovačka kompanija, na koju je preneseno vlasništvo na poslovnom centru i koja je taj centar uspješno obnovila i u cjelosti pustila u rad 2002. godine.

Nakon perioda revitalizacije, Sarajevo je dobilo moderan poslovni centar sa oko 40.000 m2 uredskog i uslužnog prostora.

UNITIC je nosilac razvoja u oblasti izgradnje vlastitih nekretnina i upravljanja nekretninama. Izgrađen je prepoznatljiv sistem usluga koji obezbjeđuje i najviše zahtjeve renomiranih klijenata sa svih strana svijeta.

(Više na www.unitic.ba)


Za dioničare

registracija

Zahtjev za registraciju

* *
*
       
*    
* *
       
*    
* *
       
* sva polja su obavezna
Novi katalog vrtnih garnitura za 2015