Gas i gasna tehnika

Početkom osamdesetih godina UNIS je započeo sa proizvodnjom mjerno-regulacione opreme za prirodni gas, uključujući se na taj način u projekat zaštite čovjekove okoline koji je realizirao Grad Sarajevo. Proizvodnja je bila bazirana na licenci kompanije Singer USA, da bi kasnije ova tehnologija bila razvijena u vlastitim biroima.

Do 1992. godine smo bili najveći isporučilac mjerno-regulacione opreme u bivšoj Jugoslaviji, isporučujući mjerno-regulacione stanice i drugu opremu za eksploataciju prirodnog gasa kod krajnjih korisnika. Nakon kratkog prekida početkom ratnih dejstava u Bosni i Hercegovini, u veoma teškim uslovima smo obnovili proizvodnju za potrebe korisnika u Gradu Sarajevu, obezbjeđujući i tada najviši stepen sigurnosti kod korištenja prirodnog gasa.

Danas s ponosom nudimo sopstvene proizvode:

  • Sigurnosni regulatori za preciznu regulaciju pritiska gasa kod malih i velikih protoka te za različite korisnike. Izvedba regulatora garantira zaštitu potrošača u slučaju povećanja ili smanjenja pritiska u instalaciji, kao i u slučaju nestanka gasa.
  • Mjerno-regulacioni set (MRS) za mjerenje količina potrošenog gasa i regulaciju pritiska u kućnim instalacijama.
  • Filtere za zaštitu regulatora, mjerno-regulacionog seta i kućnih potrošača protiv prašine i prljavštine, te Industrijski filter za mehaničko filtriranje zraka.
  • Gasne stanice uključujući projektovanje, proizvodnju i ugradnju na objektima te puštanje gasne instalacije u rad za sve vrste gasa, pritiska i protoka. Isporuke u kompletu sa sigurnosnim uređajima, atestima za postojanost, čvrstoću i rad prema projektom utvrđenim parametrima. Zavisno od zahtjeva kupca, proizvodimo i isporučujemo mjerne gasne stanice, regulacione gasne stanice, mjerno-regulacione gasne stanice.
  • Projektovanje gasnih stanica za specijalne potrebe, kućnih kotlovnica na gas, kao i projektovanje gasnih instalacija za individualne i grupne korisnike. Svi projekti su u cjelosti prema propisanim standardima kvaliteta i sigurnosti.
  • Izvođenje gasnih instalacija prema projektima koje smo sami pripremili ili koje je kupac pripremio na drugi način, po sistemu «ključ u ruke» ili po dogovoru.
  • Održavanje uključujući kvalitetan stručni nadzor nad vašom opremom i instalacjama, upravljanje stokovima rezervnih dijelova i promptno otklanjanje svih nastalih kvarova.To uključuje i naše prijedloge za unaprijeđenja i poboljšanja na vašim gasnim instalacijama.

(Više na www.unisfagas.com.ba)


Za dioničare

registracija

Zahtjev za registraciju

* *
*
       
*    
* *
       
*    
* *
       
* sva polja su obavezna
Novi katalog vrtnih garnitura za 2015